maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kumpi on puutarhan kunkku?


eevali tarinoi:

Kolme vuotta villiintyneeä reuhannut puutarhani on täksi kesäksi järjestänyt yllätyksiä. Yhtään en ole yllättynyt, että yleisin kasvini on vuohenputki; se  nyt oli odotettavissakin. Mutta mitä muut kukat ovat valvomattomassa vapaudessa saaneet aikaan, sitä sopii hämmästellä.

Kleitonia on lähtenyt matalalta kumpareelta lähtenyt vyörymään kuin kuohuva joki ja lemmikeistä on sivupuutarhaan muodostunut ihana rauhallisen sininen valtameri. Yllättävän moni perenna on selvinnyt vuohenputken sotaisista hyökkäyksistä ja rehottavat kuin kiusallaan: Ähäkutti sulle kiusanhenki, ei meitä niin vain lannisteta!

Aplodeeraan innokkaasti näille sisupusseille.

Vuohenputki on ehkä kuvitellut pääsevänsä hyvinkin itsestään selvästi puutarhan kunkuksi, mutta vallankaappaus ei onnistunut ihan suunnitellusti. Vanha kukkakuningas suku on kerännyt hovinsa ja sotavoimansa ja näyttää nyt, kuka kukkia hallitsee. Pionien mahtisuku on puskenut omaa tilaansa laajemmaksi ja kohottanut aurinkoa kohti kymmeniä ja kymmeniä nuppuja, enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Lisäksi joku kukkanoita on taikonut yhden pionipuskan paikkaan, jossa ei koskaan pioni ole kasvanut.

Kun pionit avaavat nämä kukkansa, vieressä saa olla vaikka puoli miljoonaa vuohenputkea eikä kukaan huomaa niitä. Sinä hetkenä on turha kysyä, kumpi on puutarhan kunkku; sen kuin huokailet ihastuksesta ja kumarrat kiitokset kuninkaalle.

P.S. Sota kuninkuudesta kyllä tulevaisuudessakin jatkuu. Vuohenputki on sinnikäs ja ovela. Ihmismaailmassa se muistuttaa erään nimeltä mainitsemattoman puolueen nimeltä mainitsematonta kunniapuheenjohtajaa: jokaisen hävitynkin taistelun takaa nousee uusi hyökkäysrintama.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...