tiistai 7. elokuuta 2012

Vedenpisara uima-altaassa

eevali tarinoi:



Missä ne miljoonat kellot?
Vedenpisara ei myrskyistä häiriinny.
 Jo kansalliskirjailijaherra totesi, että mitäpä olisi plantaasi ilman aitan polulla uivaa emäntää. Tänä kesänä se on nähty, ettei meidän tienoolla emäntänä pärjää kuin uimamaisterit. Sadetta on losottanut niin tasaisen varmasti, että mökkipäiväkirjan todistuksen mukaisesti kahdessa ja puolessa kuukaudessa on ollut vain kuusi aivan sateetonta päivää.

Suomessahan ei viljellä riisiä, joten puutarhan kasvit ovat aikalailla purnanneet uima-allasolosuhteista. Perennat ovat sisupusseja ja sinnittelevät lilluvassa lammikossakin, mutta kesäkukat veden täyttämissä ruukuissaan ovat sekä murheisia että kiukkuisia. Esimerkiksi miljoonakellot, jotka muina kesinä heinä-elokuun vaihteessa ovat kasvattaneet puoli miljoonaa kellokukkaa, mutta nyt ei ole vielä kukan kukkaa. Muutama empivä nuppu on näkyvissä.



Mutta yksi on yllättänyt: verenpisara. Kolme sinivalkokukkaista verenpisaraa on kasvanut tuuheaksi ja kukkivaksi, vaikka niiden korissa ei ole pohjalla reikiä ja siksi rankkasateet ovat jatkuvasti täyttäneet korin vesialtaaksi. Tästä olen päätellyt, että ”verenpisara” on pohjoisen murretta ja onkin oikealta nimeltään vedenpisara. Ensi kesänä hankin paaaljon vedenpisaroita ja panen ne keväällä muiden kesäkukkien uimaopettajaksi.

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Mulla on samantapaisia kokemuksia. Mun verenpisara oli jo kuolemankielissä, kun lähdimme 10 päiväksi pois. Jätin sen vatiin, joka oli täynnä vetta. Palattuamme se oli aivan täynnä kukkia. Selvästi tykkäsi runsaasta vedestä.
    Ensi kesänä haluan tommosen sinisen kanssa.

    Terveisin
    Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kati!
      Hyvä tietää, että muutkin verenpisarat ovat sisukkaita. Ensi kesänä teen ruukkuistutuksistani verenpisarapuiston. Niitä on niin ihananvärisiä muitakin kuin siniseni.
      Muistaakseni sen nimi on Blue Sarah. Alunperin tilasin sen netistä (=http://www.puutarha.com/etusivu.asp). Yhden sain talvehtimaan, siksi tilasin niitä keväällä lisää. Tässä sinisessä on todella isot kukat, joten se on kukkiessaan komea ja näyttävä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...