keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Omenapuun kesämekko

Merjan merkintä:

Kun kasvihuone pari kesää sitten vaihtui isompaan, tuli viereinen omenapuu liian lähelle. Kasvihuoneen oven edessä sojottavat oksat haittasivat sisäänkäyntiä, joten vanha puu sai kaatotuomion. 

Hedelmänsä olivat aina olleet muumiotaudin vaivaamia, mutta onneksi myös aika mauttomia. Niin ettei se tauti sinänsä ollut paljon haitannut.  

Kaatopäätös ei siis aiheuttanut suurta tuskaa, vaan reippaasti komensin mieheni tarttumaan sahaan ja kirveeseen.
Puu oli pieni ja matala, joten pari suurinta oksaa kasvihuoneen oven edestä olivat pian mennyttä. Vielä muutama oksa lisää, ja oli tullut kirveen vuoro. Ilmassa leijui vahvana "halki, poikki ja pinoon" -meininki.
Mutta sitten tapahtui jotain hyvin kummallista: lähes torsoksi leikattu omenapuu alkoi puhua!   
– Nyt kun olet leikannut isoimmat oksani, voisit ehkä ystävällisesti säästää loput? Enää en ole tielläsi, vaan vaivatta mahdut kulkemaan kasvihuoneeseesi.  Ei ollut kaunista runnella minua tällä tavoin, mutta voin ehkä antaa sen anteeksi, jos puet minut uuteen kauniiseen kesämekkoon.
Vanhan omenapuun henki oli puhunut. Se oli puhunut viisaita, ja sitä oli kuunneltava. Siispä kirves pois ja kesämekon hankintaan.
Kasvimaan laidalla villinä rehottanut lumikärhö sai siirron omenapuun juurelle. Sen metrien pituiset versot ja valkeat kukat saivat omenapuusta oivallisen asumuksen. Siirron jälkeen kävi selväksi, että kärhö silminnähden viihtyy uudessa kodissaan. Onhan hedelmätarhan reuna selvästi kasvimaata arvostetumpaa aluetta ja hyvää osoitetta. Ja näköala ei ole hullumpi puutarhan tässä osassa.  
Omenapuukin on alkanut sopeutua rujoon olemukseensa, jota se paikkailee vain hyvin hienovaraisella uudella kasvulla.  Hedelmiä se ei ole viitsityt enää juurikaan tuottaa.  Sen sijaan se verhoutuu ylenpalttiseen valkeaan pitsiryöppyyn.  Pitsiä riittää päästä varpaisiin ja vähän jää vielä ylikin. Se on upea!
Joskus, kun juon aamukahvia kukkivan kärhöpuun alla, voin selvästi kuulla, miten ne kaksi rupattelevat sopuisasti keskenään. Omenapuu on hyväksynyt aiheuttamani kolhut ja jatkaa elämäänsä yhdessä uuden ystävänänsä kanssa.
                                                                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...